2021-03-11 07:05Pressmeddelande

Ryobi presenterar robotgräsklipparen ROBOYAGI - Stark, tyst och snabb!

ROBOYAGI klipper tyst medan du gör annatROBOYAGI klipper tyst medan du gör annat

Varför spendera timmar på att klippa gräsmattan när ROBOYAGI kan göra det åt dig? Ryobis första robotgräsklippare låter dig njuta av en snygg och välmående gräsmatta året om, samtidigt som du får dyrbar tid över till de saker som betyder mest.

En välmående gräsmatta med minimal ansträngning

ROBOYAGI klipper oavsett om det är regn eller solsken och eliminerar allt manuellt arbete med gräsklippning. Luta dig tillbaka och njut av din trädgård medan ROBOYAGI håller gräsmattan snygg, trimmad och kontinuerligt gödslad med kort gräsklipp som lämnas kvar på mattan. Denna metod för klippning - kallad mulching - har visat sig hjälpa till att främja tjockare gräs samtidigt som moss- och ogräsväxten minimeras, vilket gör att din gräsmatta ser grönare och friskare ut.

Obesegrad prestanda

ROBOYAGI’s imponerande klippbredd på 26cm är större än de flesta robotar på marknaden. Tillsammans med sin marknadsledande batteritid och laddningshastighet kan ROBOYAGI täcka mer yta vid varje laddning, vilket innebär att gräset klipps snabbare och mer effektivt. ROBOYAGI kan också tackla ojämna gräsmattor utan problem med förmågan att klättra, korsa och klippa branta lutningar upp till 36% (20 °).

Optimierad navigation

Tack vare det optimerade navigationssystemet kan ROBOYAGI passera genom smala passager och klippa svåråtkomliga områden på din gräsmatta.

Tystast med WHISPER™-teknologi

När du tänker på gräsklippare tänker du nog på oljud. Men det stämmer inte på ROBOYAGI. Som en del av RYOBIs WHISPER™-serie är de effektiva borstlösa motorerna och den innovativa klippmekanismen i ROBOYAGI tystare än en traditionell gräsklippare. I själva verket har den en ljudnivå som är tystare än en konversation, ca 55dB - du vet knappt att den är där.

Prestanda i alla väder

För att se till att ROBOYAGI är moståndskraftig mot regn och fukt är elektroniken skyddad med tätningar och skyddslack.

Håll dig uppkopplad med integrerat WiFi

ROBOYAGI har inbyggt WiFi som standard och en gratis mobilapp för både iOS och Android som låter dig kontrollera och konfigurera roboten direkt i mobilen.

“I appen kan du schemalägga med tid och datum när det är dags för ROBOYAGI att börja klippa, du kan också se status på aktivitet och få notiser när något händer, som t.ex. att knivarna måste bytas. Du får alltså total kontroll” förklarar Nordic Product Manager Liisa Railasto.

Du kan också titta på instruktionsvideor i appen, läsa vanliga frågor och kontakta RYOBI direkt om du har frågor. Bäst av allt, med appen kan du justera ROBOYAGIS klipphöjd till ett av nio alternativ, från 20 - 60 mm.

Hur funkar det?

ROBOYAGI är programmerad att arbeta inom begränsningskabel. I installationskitet medföljer kabel som du lägger ut efter vad som passar din trädgård. ROBOYAGI återvänder automatiskt hem för laddning när batteriet börjar ta slut eller för vila när klippningen är klar.

ROBOYAGI har flera funktioner som är utformade för att garantera din säkerhet. PIN-kod mot stöld och felanvändning, snabbt knivstopp som garanterar att knivarna stannar inom en halv sekund när ROBOYAGI lyfts och ett knivskydd som standard.

Installationskit och tillbehör

Till din ROBOYAGI behöver du välja ett av två installationskit. De båda innehåller skräddarsydd utrustning för att passa storleken på din trädgård. Välj mellan kit för upp till 1200m2 (RIK1200N) eller upp till 3000m2 (RIK3000).

Det finns ett stort utbud av tillgängliga tillbehör som passar ROBOYAGI, t.ex. en kanttrimmer som gör att roboten kan klippa gräset ännu närmre kanterna samt skarvkopplingar om du vill utöka din begränsingsyta med mer kabel.

Garanti

Ryobi® verktyg är utvecklade för att hålla, och detsamma gäller garantin, därför har du 3 års garanti på din ROBOYAGI.

­­­­Kraftkälla

36V

Antal medföljande batterier

0

Klippbredd (mm)

260

Klipphöjd (mm)

20-60

Stötsensorer

Ja

Anslutning

WiFi

Max. lutning

20° / 36%

Artikelnummer

5133004762

EAN-kod

4892210185846Om Ryobi

Ryobi har i mer än 50 år varit en ledande producent av högkvalitativa verktyg till bra priser. Ryobi har alltid varit lyhörd för marknadens önskemål och företaget har därför kunnat utveckla innovativa verktyg med alla erforderliga egenskaper. För professionella hantverkare och seriösa hemmafixare, i verkstaden eller trädgården. Oavsett behov får du alltid valuta för pengarna när du köper ett verktyg från Ryobi. Ryobi ingår, liksom Empire och de professionella elverktygsmärkena AEG och Milwaukee i Techtronic Industries breda produktutbud.

Kontaktpersoner

Magnus Thiman
Sales Director Sverige
Magnus Thiman