2016-09-02 09:15Pressmeddelande

Det börjar bli dags att ge häcken manikyr!

null

Ryobi leder utvecklingen av innovation, nu lanseras den nya 36V häcksaxen med 2 växlar – den första i sitt slag!

Valmöjligheten att välja mellan två klipphastigheter finns hos Ryobis nya batteridrivna häcksax. Välj mellan hög hastighet eller högt vridmoment på det lättillgängliga reglaget vid handtaget.

Klippläget med högt vridmoment är en inställning som tidigare endast funnits på de professionella häcksaxarna och ger tre gånger mer kraft för smidig klippning av grövre grenar. Det innebär att Ryobis nya häcksax erbjuder den högsta kapkapaciteten på marknaden.

Oavsett om du behöver klippa tjocka buskar eller trimma den välskötta häcken är Ryobis nya batteridrivna häcksax den idealiska lösningen.

Den kraftfulla motorn erbjuder effekt att jämföra med en bensindriven motor tack vare 36V Lithium+ batteriet, som ger mer kraft och längre drifttid. Dessutom elimineras avgaser och vibrationsnivån blir lägre samtidigt som maskinens vikt betydligt minskar.

Ryobis 36V serie erbjuder idag tio olika trädgårdsverktyg, allt för att hålla trädgården i toppskick. Klipp gräsmattan, röj undan snö, beskär eller kapa träd och städa trädgården, allt med samma 36V batteri.

RHT36C60R15

Växelreglage
Växelreglaget ger maximal kontroll av svärdets hastighet och effekt. Välj önskad klipphastighet och effekt för perfekt resultat med det 60 cm långa svärdet med laserskurna och diamantslipade skär.

Välj mellan hög klipphastighet eller högt vridmoment. Hög hastighet för snabb kapning av kvistar och vanlig klippning. Högt vridmoment som tidigare endast funnits på professionella trädgårdsmaskiner, minskar klipphastigheten och ger tre gånger mer kraft för att kapa tjocka kvistar.

En och samma trädgårdsmaskin för alla typer av häckar!

Smarta funktioner som förenklar
Ryobis nya häcksax erbjuder det senaste inom teknik, prestanda och drifttid, men är även konstruerad för enkel och smidig användning.

Häckar finns i alla storlekar och former och det krävs flexibilitet för att kunna klippa i alla riktningar. Därför är häcksaxen utrustad med roterbart handtag i fem positioner som förenklar användningen oavsett vinkel.

Det runda främre loophandtaget gör det möjligt att bekvämt hålla häcksaxen i de olika vinklarna medan skyddskåpan och lövfösaren håller klippområdet rent från klipprester.

Drivs av 36V Lithium+ batteri

Vår nya 36V häcksax levereras utan batteri och laddare, vilket innebär att du kan bygga ut din verktygssamling utan att behöva betala för batteri och laddare det inte finns behov av. Häcksaxen finns även komplett med 1,5 Ah batteri och laddare om du inte redan har andra verktyg i 36V serien.

Ryobi förstår behovet av anpassning till rimliga priser och utökar därför ständigt utbudet av verktyg som säljs utan batteri och laddare.

Ryobis 36V Lithium+ batterier ger prestanda att jämföra med bensindrivna trädgårdsmaskiner. 36V batteriet är inte bara bra för dina verktyg utan erbjuder dessutom många andra fördelar! 

Mer information finns på ryobitools.se och i produktkatalogerna hos våra återförsäljare.

Specifikationer
Batterityp 36V
Batterikapacitet 1 x 1,5 Ah
Grenkapacitet 26 mm
Svärdlängd 60 cm
Varvtal med hög hastighet 1400 varv/min
Varvtal med högt vridmoment 400 varv/min
Beskrivning Modell Rekommenderat pris inkl. moms
36V Häcksax, 1,5 batteri
36V Häcksax utan batteri
RHT36C60R15
RHT36B60R
3,199:- Inkl. moms
1,799:- Inkl. moms


Alla RYOBI® produkter levereras med 2 års garanti.


För mer information om RYOBI® och våra produkter besök www.ryobitools.se

Ytterligare information

För ytterligare information, kontakta Trade Marketing Manager Fredrik Backert på telefon +46 (0)738 20 80 90 eller e-mail: fredrik.backert@tti-emea.com. Kontakta kundservice på telefon +46 (0)8 24 60 30 om du vill ha information om närmaste Ryobi-återförsäljare eller besök vår hemsida;www.ryobitools.se

Om Ryobi

Ryobi har i mer än 40 år varit en ledande producent av högkvalitativa verktyg till bra priser. Ryobi har alltid varit lyhörd för marknadens önskemål och företaget har därför kunnat utveckla innovativa verktyg med alla erforderliga egenskaper. För professionella hantverkare och seriösa hemmafixare, i verkstaden eller trädgården. Oavsett behov får du alltid valuta för pengarna när du köper ett verktyg från Ryobi. Ryobi ingår, liksom Homelite och de professionella elverktygsmärkena AEG och Milwaukee i Techtronic Industries breda produktutbud.

Techtronic Industries (TTI) är en ledande leverantör av elverktyg både för vardagskonsumenter och proffs inom konstruktions- och byggbranschen. Som den näst största aktören på världsmarknaden klarar TTI att leverera totallösningar när det gäller elverktyg och man har en stark fokus på högkvalitativa varumärken och innovativa produkter. TTI:s breda sortiment inkluderar högkvalitativa elverktyg från Milwaukee, AEG Powertools och Ryobi samt trädgårdsmaskiner från Homelite.


Om Ryobi

TTI är en ledande leverantör av elverktyg både för konsumenter och proffs inom konstruktions- och byggbranschen. Som den näst största aktören på världsmarknaden kan TTI leverera totallösningar och man har en stark fokus på högkvalitativa varumärken och innovativa produkter. TTI:s breda sortiment inkluderar högkvalitativa elverktyg från Milwaukee, AEG och Ryobi samt trädgårdsmaskiner från Homelite.

Kontaktpersoner

Magnus Thiman
Sales Director Sverige
Magnus Thiman