2016-10-31 11:19Pressmeddelande

Det bästa verktyget för kap- och rivningsarbeten

null

Ryobis nya batteridrivna tigersåg kapar snabbare än nätdrivna tigersågar.

Med tigersågen sågar du lätt genom de flesta material, vare sig du installerar nya fönster, sågar genom spik eller kapar trädgrenar. Den är dessutom snabbare än en nätdriven tigersåg!

Renoveringar kan vara stökiga – låt dig inte begränsas av trassliga sladdar och förlängningskablar. Njut av batteridriven frihet med ONE+ tigersåg. Och bäst av allt – samma batteri passar över 50 verktyg i ONE+ serien!

Oavsett om du renoverar hemma, är trädgårdsentusiast eller om du är i behov av utrustning för att montera har Ryobi ett eller flera verktyg för dig. Bäst av allt – du behöver bara ett batteri till alla dina 18V verktyg!

Sedan 1996 har den innovativa verktygsserien ONE+ varit en del av Ryobi. Idag är ONE+ den marknadsledande batteridrivna plattformen med elverktyg och trädgårdsmaskiner för hemmet med miljontals nöjda familjer och husägare.

R18RS-0

Kapar snabbare är nätdrivna sågar*

Rivningsarbeten är krävande, ska utföras snabbt och är ofta det första steget i renoveringen och självklart vill du göra klart rivningsarbetet så fort som möjligt.

Ryobis innovation blir uppenbar när du ser konstruktionen av den nya tigersågen som dessutom kapar snabbare än en nätdriven såg*.

Använd rätt sågblad

Tigersågen levereras med ett nytt sågblad för trä som ger dramatiskt förbättrad prestanda. Sågbladet har optimerad tandning och 1,2 mm djupa sågspår för 20% snabbare kapning jämfört med föregående generations sågblad (RAK06RB). Sågblad för trä är det som används mest, men det är viktigt att komma ihåg att använda rätt sågblad för rätt typ av material.

Ryobis nya ONE+ tigersåg har dessutom:NYTT Anti-Vibe™ handtag – handtaget absorberar verktygets vibrationer för bättre kontroll och komfort.


Förbättrad verktygslös bladhållare – gör det enkelt att byta sågblad, t.ex. från trä till metall, helt utan verktyg. Frigör enkelt spännet på verktygets sida (som numera har en liten spärr som håller den öppen för enklare byte av sågblad), sätt i det nya sågbladet och dra tillbaka spännet.


Justerbar sågfot – bestäm vilken del av sågbladet du vill använda. Använd insexnyckeln som sitter på verktyget för att lossa sågfoten och ställ sedan in önskat avstånd. Denna möjlighet förlänger sågbladets livslängd tack vare att hela sågbladets längd kan användas i stället för bara en viss del.


Bästa batteriet till ditt verktyg?

Ryobi rekommenderar verktyget i kombination med 5,0 Ah Lithium+ batteri. Det kraftfulla batteriet ger optimal prestanda i kombination med oslagbar kraft och driftstid. Kapa upp till 164 gånger på en laddning! (50x100 mm gran).

18V tigersågen, R18RS, levereras utan batteri och laddare vilket innebär att du kan bygga ut din verktygssamling utan extra batterier och laddare. Ryobi förstår behovet av anpassning till rimliga priser och utökar därför ständigt utbudet av verktyg som säljs utan batteri och laddare.

Mer information finns på ryobitools.se

*Jämfört med Ryobis nätdrivna tigersåg ERS80VHG

Specifikation
Batterityp18V
Obelastad hastighet0–2900 varv/min
Slaglängd28 mm
Max. kapkapacitet 200 mm
BeskrivningModellPris inkl. moms
18V ONE+ TigersågR18RS-0
1.099:-

Techtronic Industries (TTI) är en ledande leverantör av elverktyg både för vardagskonsumenter och proffs inom konstruktions- och byggbranschen. Som den näst största aktören på världsmarknaden klarar TTI att leverera totallösningar när det gäller elverktyg och man har en stark fokus på högkvalitativa varumärken och innovativa produkter. TTI:s breda sortiment inkluderar högkvalitativa elverktyg från Milwaukee, AEG Powertools och Ryobi samt trädgårdsmaskiner från Homelite.


Om Ryobi

TTI är en ledande leverantör av elverktyg både för konsumenter och proffs inom konstruktions- och byggbranschen. Som den näst största aktören på världsmarknaden kan TTI leverera totallösningar och man har en stark fokus på högkvalitativa varumärken och innovativa produkter. TTI:s breda sortiment inkluderar högkvalitativa elverktyg från Milwaukee, AEG och Ryobi samt trädgårdsmaskiner från Homelite.

Kontaktpersoner

Magnus Thiman
Sales Director Sverige
Magnus Thiman